CHAT

Chat programi su programi za brzo internetsko dopisivanje

Chat programi su programi za brzo internetsko dopisivanje.Na chatovima korisnici se trebaju prvo registrovati i ostaviti neke svoje lične/osobne podatke , unijeti nadimak koji može, a i ne mora otkrivati njihov identitet, a tek onda ulaze u chat.

Chat, za razliku od komunikacije e-mailom ili na forumima, omogućava kontakt s ostalim korisnicima chata u realnom vremenu. Korisnik može izabrati temu o kojoj bi želio razgovarati sa drugim korisnicima.

BLAB PLUS CHAT

Blab Plus zasniva se na PHP / AJAX i najbolje se vidi sa bilo kojeg preglednika. On je multi-room web chat koji podržava PHP4 / PHP5 / PHP7 i MySQL , SQLite i PostgreSQL bazu podataka.

Admin Control Panel

BlabPlus administratori mogu pregledati i izbrisati poruke, stvoriti chat sobe, set grupe korisnika s različitim dozvolama, zabraniti i upozoriti korisnika i još mnogo toga.

master-dizajn.commaster-dizajn.com

Kako bi se pokrenuti BlabPlus potrebno vam je:
 • Hosting server koji podržava PHP4 / PHP5 / PHP7
 • MySQL, PostgreSQL ili SQLite baza podataka
 • PHP mail funkcija omogućena za slanje e-pošte [za poništenje zaboravljenje lozinke, auto aktiviranje i sl.
 • Blab Plus takođe podržava 'gost' prijavu, ima svoj sistem registracije korisnika i može se integrisati u CMS kao i u phpBB , IP.Board , vBulletin , Expression Engine , Joomla , WordPress...

  Mane Blab Chat-a

 • Jedina mana koju mi možemo navesti je ta da imate limit kod banovanja/zabrane korisnika/chatera. Pored standardnih zabrana na broj minuta i sati - Blab chat naravno omogućava zabranu i na dane ,ali maximalno 14 dana što je po nama itekako mana ovog chata. Za ovakve slučajeve ima rješenje ,a to je banovanje ip adrese od chatera kome želite izreći zabranu pristupa chatu.

  Prednosti Blab Chat-a

 • Kao prednost ovog chata možemo navesti potpunu prilagođenost svim verzijama uređaja uključujući i telefone. Takođe ,korisnici manjih uređaja (telefoni ,tableti sa manjim displejom i sl) mogu pri ulazu izabrati način prikazivanja chata (Desktop ili mobile version).
 • Chat je stabilan ,te ima automatsko čišćenje cash memorije ,kolačića i poruka što je idealno rješenje za korisnike koji nisu do sada koristili chat.
 • Admin panel Blab chata je napravljen na vrlo jednostavan način ,te je multijezičan.
 • Takođe ,dobra osobina ovog chata je što ima mogućnost jednostavnih podršavanja chata. U nekoliko klikova promijenite pozadinu na chatu ,boju ,ili odobrite/zabranite ulaz gostima na chat. Tražite obaveznu registraciju ,ili dopustite ulaz svima bez registracije. Možete tražiti samo upisivanje emaila pri registraciji ,ali takođe možete tražti i potvrdu putem emaila da bi dobili pristup za ulaz na chat.

  Kod prodaje Blab chata želimo osigurati najbolje za Vas! Chat se sprema na naš server ,i dostupan je putem naše stranice. Chat se putem redirekcije povezuje sa Vašom stranicom ,te Vaši chateri ne znaju za nas. Pristup admin panelu izvršavate putem linka koji je povezan sa nama. Ovaj korak je neophodan da bi Vam napravili stabilan chat na koji ćemo Vam dati garanciju,i koji ćemo mi održavati ,redovno skenirati od spamovanja ,virusa i raditi sigurnosnu kopiju. U slučaju da chat želite instalirati na svoj hosting,u tom slučaju gubite garanciju,te u slučaju bilo kakavog kvara,rušenja i sl. opravke se naplaćuju!
 • FLASH CHAT

  Visoko prilagodljiv čet za vaše web stranice. Radi s većinom PHP / MySQL forumima i portalima, ili kao samostalni čet. PHP i Flash (SWF) izvorni kod, izvorni kod za Java Socket Server, i sve izvore module, jednostavna uputstva za instalaciju, i uputstva za integraciju u različitim CMS sistemima.

  Admin Control Panel

  Napredni admin panel vam omogućava pregled poruka u svakoj sobi iz bilo kojeg vremenskog perioda (pod uslovom da poruke nisu očišćene iz baze podataka). Napredne opcije pretrage osiguraće da vi kao FlashChat administrator imati brz pristup bilo kojoj poruci. Administrator može zabraniti ostalim korisnicima, audio datoteke, privatne razgovore, i pogled na korisničke profile (ako je dostupno). Administrator može banovati i unbanovati korisnike, takođe ima na raspolaganju razne tekstualne naredbe.

  master-dizajn.commaster-dizajn.com

  Dokle god imate pristup MySQL bazi na web serveru, trebali bi biti u mogućnosti instalirati FlashChat bez problema. Čarobnjak za instalaciju čini instaliranje Flash Chat lakim. Dokle god znate kako koristiti FTP, i imate MySQL bazu podataka i mjestu na vašem serveru, možete instalirati FlashChat. Trebalo bi shvatiti kako postaviti datoteke i dozvole za folder (chmod). FlashChat integriše sa raznim sistemima za upravljanje sadržajem, kao što su phpBB, Mambo, vBulletin, Xoops, BJBikers, Geeklog, CPG-Nuke, AEDating, azdg Susret, UBB.Threads, WowBB, Simple Machines, e107, WotLab BB, PHP Fusion, LunaByte, MD-Pro, PHP-Nuke, POST-Nuke, WowBB, XMB Forum, i još mnogo toga! Nove integracije se stalno dodaju, i distribuiraju besplatno.

  Mane Flash Chat-a

 • Bit ćemo relani! Flash chat je jako dobra platforma za chat ,ali nije dostupna na svim mobilnim uređajima. Dostupna je jedino uz 'specijalne' pretraživače koje nisu stastavni dio ni jednog android/ios uređaja ,te se instaliraju manuelano. Takođe ,da bi ovi pretraživači funkcionisali Vaš mobilni uređaj mora imati dovoljno Ram memorije ,jer FLASH nije sastavni dio androida ,te svako manuelno instaliranje može biti pogubno za korisnike koji nemaju mnogo znanja o istim.
 • Kao drugu stavku možemo navesti povezivanje na bazu podataka koje se mora izvesti jako dobro ,jer svaki vid lošeg podešavanja sa bazom podataka može uzrokovati česte padove chata ,ili da budete na meti napadača koji putem amaterskih programa mogu opteretiti vašu bazu podataka putem sql injection-a ,i na taj način privremeno ili trajno srušiti Vaš chat.

  Prednosti Flash Chat-a

 • Flash Chat ima svoju čar i draž ,te ga mnogi korisnici žele uprskos njegovim nedostatcima. Kao prednost Flash chata možemo navesti admin panel koji je urađen jednostavno ,stvarno jednostavno. Uz par tabela i kolona tvorci ovog chatu su završili sa admin panelom. Jednostavan je za korištenje ,i novi vlasnici se veoma brzo prilagode korištenju.
 • Prednost Flash chata je i ta ,da (ako web hosting prostorom to dozvoljava) može skladišitit sve poruke od početka korištenja. Iako ovo nije idealna opcija ,jer punjenjem poruka gubite brzinu i stabilnost. Takođe ,ovaj chat nema limit na online chaterima ,naravno pod uslovom ako imate dovoljno prostora na Vašem web hostingu.

  Flash chat se plaća jednokratno ,te nema mjesečnu/godišnju pretplatu. U svakom slučaju nema ni garanciju. Napravili smo ponudu gdje ćete chat plaćati mjesečno/godišnje ,i smjestit ćemo ga na NAŠ server ,te Vam tako osigurati redovno čišćenje ,skeniranje i sigurnosnu kopiju i u tom slučaju Vam možemo garantovati za isti. U slučaju bilo kakvih poteškoća kod jednokratkog plaćanja, Master ne snosi nikakvu odgovornost ,te popravke/padove naplaćuje po važećem cjenovniku Master-a u okviru održavanja.
 • PRO CHAT

  Pro Chat soba je baziran na PHP / MySQL / Ajax chat sobu. Audio / video / Tekst chat softver za društvene mreže koja uključuje neograničenu priču, prilagodljiv tekst, privatni chat, avatare, smajliće, upravljanje chat sobom multi-level, tip IRC naredbe.

  master-dizajn.commaster-dizajn.com

  - Tekst Chat soba -

  Karakteristike chata, prilagodljiv tekst, privatni chat, avatare, smilies, zvuci, korisnički profili, upravljanje chat room multi-level (administratori i moderatori), istorija chat poruka, tipa IRC komande i širok spektar dodatnih pluginova...

  - Video Chat soba -

  Uključuje sve značajke naš softver tekst chat room, ali uključuje popularne audio / video plugin. Omogućava korisnicima da vide i čuju jedni druge u chat room (uključujući i privatni chat s audio / video).

  Šta klijenti kažu o nama?

  Pogledajte neke od komentara naših klijenata.

  Da li Vas zanima nešto u vezi Chata?

  Budite slobodni! Pitajte nas sve što Vas zanima ,rado ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja!