SSL Certifikati

Obezbjedite sigurnu komunikaciju na vašoj stranici

Obezbijedite sigurnu i provjerenu komunikaciju s posjetiteljima Vaših web stranica, te jednostavnu mogućnost provjere Vašeg identiteta.

19.⁹⁵ € /godišnje

Comodo Positive SSL

Naruči SSL
44.⁹⁵ € /godišnje

Comodo Instant SSL

Naruči SSL
99.⁹⁵ € /godišnje

Comodo PositiveSSL Wildcard

Naruči SSL
199.⁹⁵ € /godišnje

Comodo Premium Wildcard

Naruči SSL
249.⁹⁵ € /godišnje

Comodo PositiveSSL EV MDC

Naruči SSL
399.⁹⁵ € /godišnje

Comodo EV Multi-Domain SSL

Naruči SSL
Često postavljena pitanja u vezi SSL Certifikata

SSL Certifikati - FAQ's

SSL je skraćenica od Secure Socket Layer. SSL je metoda kriptiranja/enkriptovanja web prometa, kojom se sprečavaju osobe kojima to nije namjenjeno na Vašem web sajtu/portalu. SSL osigurava sigurno slanje povjerljivih podataka putem weba (kreditnih kartica i ostalih povjerljivih dokumenata /lični podatci /brojevi telefona i sl.).
Ne. Certifikat se nemože dijeliti, za svaku poddomenu ili domenu trebate zasebni certifikat ,ili u slučaju da trebate zaštitu na više domena/poddomena birate SSL certifikat koji ima tu mogućnost (MultiDomain).
Sve certifikate, obične, wildcard ili multidomain možete postaviti na više različitih servera,s različitim operativnim sistemima. Bitno je da uz certifikat koristite isti privatni ključ (Private key). Na pr. ako postavite SSL na Apache server eksportirati ćete privatni ključ i certifikat i postaviti ih na neki drugi server. A ako je taj drugi server Windows, tada ćete na apache serveru eksportirati PFX datoteku za instalaciju na Windows server.
Za starije operativne sisteme SSL certifikat moguće je ispravno instalirati samo na domene sa zasebnom IP adresom. Na nekim novijim OSovima moguće je instalirati SSL certifikat i bez IP adrese.
Da, nije nužno da kod nas imate hosting, možete kupiti samo certifikat i instalirati ga na svom web serveru.
To nije veliki problem. Mi našim klijentima nudimo besplatnu instalaciju SSL certifikata. Ako ipak želite kupiti kod nas SSL certifikat ,a ne koristiti druge usluge (web hosting i sl.) ,u tom slučaju instalacija certifikata se naplaćuje.
Iz naše ponude Positive SSL je u stvari Domain Validation (DV) certifikati koji vrše provjeru samo domene. Wildcard ili (OV) je provjera organizacije poznatija kao Business Validation ,dok je (EV) Extended Validation ili proširena provjera (domena i/ili subdomena).
Certifikat možete otkazati unutar 7 dana ,od dana narudžbe i dobiti povrat novca. Potrebno je da otvorite novi ticket u klijent zoni ,ili da ga sami otkažete u istoj. Takođe ,nećemo vršiti povrat novca za instalaciju ako je ista plaćena.